10 bra anledningar till varför du bör använda WordPress

Nedan är 10 anledningar till varför du ska använda WordPress:

 1. WordPress är SEO-vänligt
  Drömmer du om högre rakning på Google och mer relevanta besökare till din hemsida? Då är en WordPress-site den perfekta lösningen. WordPress-hemsidor tenderar att rankas högre på Googles sökresultat, detta då den tekniska funktionaliteten är bättre än många andra webbplatslösningar.

 2. Flexibel funktionalitet
  En av de främsta anledningarna till att många använder sig av WordPress är den flexibilitet och funktionalitet som systemet erbjuder. Plugin- och temabaserade inställningar gör att du med bara några få klick, kan bygga en hemsida precis som du vill ha den.
 3. WooCommerce-integration
  Om du vill sälja produkter och tjänster online, är det enkelt att bygga en välfungerande webbutik med WooCommerce. Det populära pluinet erbjuder ett antal ”out of the box” funktioner, som gör det snabbt, säkert och enkelt att komma igång med att bygga en webbshop.
 4. Oändliga designmöjligheter
  På Mortensen Media använder vi för det mesta sidbyggaren DIVI. DIVI är det mest populära valet på marknaden och du som användare kan skräddarsy din hemsida in i minsta detalj, utan att behöva skriva en enda rad kod.
 5. Fokus på säkerhet
  Ett stort antal webbplatser upplever att de blir hackade eller att någon försöker hacka hemsidan. Detta gäller även WordPress-hemsidor, men som tur är har systemet gjort det enkelt att skydda sig från potentiella attacker. På Mortensen Media använder vi ett Plugin som heter WP Defender Pro. Detta gör att hackare och spamrobotar avvisas omgående från hemsidan.
 6. Baserat på en världstäckande gemenskap
  Gemenskapen runt systemet är en stor fördel med WordPress. Eftersom så många människor använder WordPress har samhället runt det byggt upp en mängd användbara resurser. Du kan alltid söka och hitta lösningar på eventuella problem som uppstår, antingen via wordpress.com eller genom de otaliga forumen där ute på nätet.
 7. Ingen kodning krävs
  Vissa företagsägare betalar för oflexibla webbplatslösningar som är enormt besvärliga att modifiera och redigera i, eftersom de kodas från grunden. Detta kan du helt undvika med WordPress, då systemet är byggt från grunden som ett innehållshanteringssystem, avsett för enkel redigering och underhåll.
 8. Google Analytics optimerad
  Det är enkelt att implementera och använda Google Analytics direkt i din WP-Kontrollpanel. Genom att ha Analytics på hemsidan kan du spåra dina användare och därmed få en bättre förståelse för deras beteende samt se var och varför de hamnade på just din hemsida.
 9. En skalbar lösning
  Systemet är byggt för att hantera enorma mängder besökare samtidigt. Det gör att du som företagare inte behöver tänka på om din webblösning är tillräckligt flexibel. För det är den. Du ska bara be din webbhost att skruva upp eller ner på ditt webbutrymme.
 10. En användarvänlig kontrollpanel
  Med WordPress installerat får du en kontrollpanel som är enkel, funktionell och tydlig. Alla kan lära sig att använda kontrollpanelen, som med några få klick gör det möjligt att redigera sidor, inlägg, lägga till och redigera text samt ladda upp nya bilder och filmer.

Funderar du på att byta till en WordPress-lösning?

symbol