Följer din hemsida reglerna?

Vad är integritetspolicy (personuppgifter) ?

Integritetspolicyn, även kallad personuppgiftspolicy, är till för att ge dina besökare en överblick över vilken data din hemsida eller webbshop samlar in, behandlar och lagrar.

Den data som samlas in i förhållande till personuppgifter sträcker sig ganska brett. Det innebär bland annat att namn, telefonnummer och adress lagras. Informationen skickas sen vidare till tredje part såsom Google, Apple och Microsoft genom diverse verktyg som redan är installerade på din hemsida. Ett exempel på ett sådant verktyg är Google Analytics vars insamling sker tillsammans med cookieinsamlingen.

Vad är cookiepolicy?
Det primära syftet med att samla in cookiedata är att skapa så hög relevans som möjligt i marknadsföringen och de digitala kanalerna. Utöver detta kan den även användas för att optimera hemsidans arbetsflöde och kundernas användarupplevelse.

När du har satt upp en integritetspolicy på din hemsida eller webbshop så ska du även lägga till en cookiepolicy. Cookies hanterar och behandlar data utifrån besökarna på webbplatsen och användaren måste därför kunna se:

  1. Vilka cookies som används på din webbplats/webbshop
  2. Vem som äger de enskilda cookies (Google, Apple, Microsoft, etc.)
  3. Vilket mål de har
  4. Hur länge den insamlade data lagras

Varför är professionell hjälp en bra idé?

Det kan vara svårt att förstå vad som är rätt och fel när du ska följa de regler samt uppsättningar som krävs enligt lag. Därför kan det vara en bra idé att få professionell hjälp med både uppsättning samt underhållning av dina integritets- och cookiepolicy.

Vi på Mortensen Media hjälper alla våra webbplatskunder med implementering och underhållning av integritets- samt cookiepolicy, som en del av avtalet.

Om du inte redan har en hemsida hos oss och är osäker på om din integritets- samt cookiepolicy är den rätta, kan du kontakta oss.

symbol