Fånga kundernas uppmärksamhet med videoannonsering på YouTube

Fånga kundernas uppmärksamhet med videoannonsering på YouTube

Vill du att dina annonser ska sticka ut så är videoannonsering på YouTube ett bra alternativ. Fördelarna med med denna sorts annonsering är många, nedan kan du läsa om de fyra viktigaste:

Popularitet: Mer än 80% av världens befolkning tittar regelbundet på videor online och nästan 4 miljarder YouTube videos visas online dagligen. Människor gillar att se iögonfallande, smart och relevant innehåll. Med rörliga annonser och rätt budskap kan vi uppnå detta samt fånga målgruppens uppmärksamhet.

Kostnadseffektivt och mätvänligt: Fördelen med videoannonsering är att vi kan bestämma när betalningen ska ske för visningen. Till exempel när kunden har tittat på 15 sekunder eller hela videon. Snittkostnaden per visning/klick är lägre i jämfört med stilla annonser och betydligt mindre än traditionella medier. En ökande mängd av kollektivtrafik resenärer använder sina mobiltelefoner som underhållning under resans gång. Det är ett perfekt tillfälle att nyttja videoannonsering då inget annat stör målgruppens uppmärksamhet.

En annan stor fördel är att vi kan mäta resultaten av online annonseringen. Några av mätvärdena som syns i resultatet är klick, visningar och konverteringar.

Nå din målgrupp: Att rikta annonserna till rätt målgrupp har blivit allt enklare. Nu kan du bland annat rikta annonserna mot personer som nyligen har sökt efter en viss produkt eller tjänst. YouTube är kort sagt en träffsäker kanal där vi kan styra din annons mot rätt målgrupp. Med relevant information om dina tjänster och produkter är kunden enbart ett klick bort.

Fångar intresset: Ytterligare en fördel är att mer information får plats i en videoannons och vi kan fånga intresset med musik samt med effekter i videon. För tittaren är det alltid roligare att se på rörligt innehåll än stilla och för skaparen är det lättare att förmedla känslan av produkten eller tjänsten.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med YouTube annonsering?

symbol