Varför design är viktigt för ditt företag!

Design brukar inte vara det som är högst prioriterat hos företagare. Det finns annat att fokusera på för att verksamheten ska gå runt. Att designa något snyggt ska väl inte vara så svårt, eller? Men design är så mycket mer än att göra en sammansättning av bild och text.
Det är lätt att förbise vikten av väl bearbetad designutformning. Att sätta ett konkret värde på den tid det tar att ta fram en visuellt tilltalande kampanj, är inte det enklaste. Dock ska man komma ihåg att det är just själva designen som till stor del avgör om någon ens uppmärksammar kampanjen.

Vad lyckad design bidrar till att:

  • Målgruppen får rätt intryck av företaget
  • Budskapet kommuniceras rätt
  • Ökad användarvänlighet på olika plattformar
  • Förstärkt igenkänning

Kort sagt, designen sätter ramarna, formgivning och funktionalitet av objekt. I dagsläget så sker första kontakten mellan företag och kund via till exempel hemsida, produkter eller annonsering. Det är därför viktigt att designen är väl utformad då det är det första intrycket kunderna får av företaget. Med andra ord är det värt att investera i en bra design för din verksamhet!

symbol