Utnyttja teknologin bakom ChatGPT för att effektivisera ditt arbete

Vad är ChatGPT?

Vid det här laget har ChatGPT och AI säkert redan gjort sina rundor på ert kontor. Ämnet kanske känns uttjatat, men det finns ett par saker som vi tycker är viktiga att lyfta. ChatGPT är en AI-drivet textgenerationsmodell utvecklad av OpenAI.

Chatbot-teknologin har tränats upp genom att bearbeta en enorm mängd textdata från internet. Det har resulterat i att ChatGPT har förmågan att ge svar på frågor och uppgifter inom en mängd olika ämnen och branscher. Vi kan därav dra nytta av teknologin för att förenkla vårt dagliga arbete oavsett vilken bransch vi verksamma i.

bild

Hur kan AI hjälpa dig i ditt arbete?
ChatGPT kan användas för diverse ändamål, inklusive:

Textgenerering: I form av rapporter, sammanfattningar med mera. Detta på ett mycket snabbt och effektivt sätt.

Säg att du har fått in ett flertal stora textdokument som du behöver utvinna ett svar från. Då kan du använda dig av ChatGPT. Chatbot-teknologin mottar all information som du matar in och sammanfattar de viktigaste delarna. Baserat på sammanfattningen tar den sen fram ett svar som du kan använda dig av.

Har du fått i uppgift att skriva en Frågor och Svar sektion? Mata in texten och låt ChatGPT generera den åt dig istället.

Datainsamling: Samla in data automatiskt från webben, databaser och andra källor. Har du ett antal olika texter som behöver organiseras på ett specifikt sätt eller data som måste in i ett Excel dokument? Låt då ChatGPT bearbeta din data och sammanställda det till en CSV text. Det som tidigare tog en halvdag att fixa manuellt tar nu endast ett par minuter.

Översättning: För att snabbt och effektivt översätta en text från ett psråk till annat kan du använda dig av ChatGPT. Vi har alla använt Google Translate och vet att det fungerar.
Men om du använder ChatGPT eller DeepL så kommer du direkt se skillnaden. 

Framtiden för textbaserad AI
Det har varit mycket fokus på ChatGPT men det kommer och finns flera andra textbaserade AI. I Excel finns det redan inbyggt. Google släpper även snart sin version av ChatGPT.

symbol